aparati za merenje pritiska
menu

aparati za pritisak: osećaj sigurnosti

Klinički precizno merenje krvnog pritiska nikada nije bilo jednostavnije — Panasonic.

Panasonic metoda merenja pritiska garantuje precizno i nežno merenje krvnog pritiska, minimalnim pritiskom manžetne i kratkom fazom naduvavanja. Precizni rezultati merenja su garantovani ne samo našim ispitivanjem kvaliteta, već i od strane nezavisnih istraživačkih instituta. Panasonic aparati za merenje krvnog pritiska imaju integrisani signal koji upozorava na hipertenziju.

Saznajte više
panasonic aparati za merenje krvnog pritiska

Performanse i kvalitet

Panasonic (nekadašnji Nais) je vodeći proizvođač aparata za merenje krvnog pritiska. Već 1993. godine kompanija Nais je ostvarila revoluciju na tržištu medicinskih proizvoda — sat za merenje pritiska je prvi put omogućio udobno merenje pritiska na zglobu. Nais je postao Panasonic 2004. godine, i nastavlja da postavlja standarde u istaknutoj tehnologiji merenja. Zbog visokog kvaliteta, Panasonic daje 3 godine garancije na sve aparate za merenje krvnog pritiska.

Garantovana preciznost merenja

Svaki Panasonic aparat za merenje krvnog pritiska nosi pečat kalibrisan do 2018. godine. Ovo je Vaš pečat garancije kojim se potvrđuje da je preciznost svakog Panasonic aparata fabrički proverena. Svaki Panasonic aparat je fabrički kalibrisan za naredne 3 godine. Nakon ovog perioda kalibracija se može izvršiti jednostavnim servisiranjem.

Posebno nežno merenje krvnog pritiska

Redovna provera krvnog pritiska je veoma važna. Redovnim merenjem krvnog pritiska hipertenzija biva otkrivena i lečena na vreme. Međutim, merenje krvnog pritiska često je neprijatno i stresno, te time gubimo motivaciju i izbegavamo redovnu proveru krvnog pritiska.

Zbog toga, Panasonic ima poseban metod merenja krvnog pritiska ─ insuflativni metod. Ovim metodom krvni pritisak biva izmeren već u fazi naduvavanja manžetne, te se time skraćuje vreme merenja i ne može doći do zaustavljanja cirkulacije preteranim naduvavanjem manžetne. Stalnim proverama tokom naduvavanja stvara se samo neophodan pritisak potreban za merenje. Nepotrebno i bolno stezanje nadlaktice ili zgloba se na taj način izbegava.

panasonic meraci krvnog pritiska
panasonic aparat za pritisak

Panasonic uređaji za merenje krvnog pritiska — preporuka na testu i od strane stručnjaka

Kvalitet naših uređaja za merenje krvnog pritiska je više puta potvrđen od strane raznih institucija. Nemačko udruženje kupaca Stiftung Warentest je, u izdanju časopisa 12/2010, naš aparat za pritisak Panasonic BW-10 ocenio odličnom ocenom i upravo ovaj aparat proglasio pobednikom testa. Aparat za pritisak Panasonic EW3006 je, u izdanju časopisa 05/2010, takođe ocenjen odličnom ocenom i izabran kao pobednik ÖKO testa.

Pored toga, naše aparate za merenje krvnog pritiska na nadlaktici EW-BU15 i EW3106 je prestižna Nemačka liga za hipertenziju Deutsche Hochdruckliga odlikovala cenjenim pečatom kvaliteta. Evropska liga za hipertenziju (ESH) je takođe uspešno testirala aparate Panasonic EW-BU15, Panasonic EW3106 i Panasonic EW3109 i preporučila ih za redovno merenje krvnog pritiska.

Merenje na zglobu ili nadlaktici — Šta je najbolje za mene?

aparati za pritisak panasonic

Preciznost: Panasonic merenje na nadlaktici

Klasično merenje pritiska na nadlaktici, sa čime ste sigurno već upoznati od strane Vašeg lekara, obezbeđuje najpouzdaniji metod merenja. Greške prilikom merenja su skoro u potpunosti isključene, a manžetne se automatski nalaze na nivou srca. S obzirom na to da svaka ruka ima drugačiju građu, pored isporučene standarne verzije, kod nas možete kao dodatnu Panasonic opremu kupiti i uže ili šire manžetne, u zavisnosti od potrebe. Jednostavno izmerite obim ruke, a mi ćemo Vam preporučiti manžetnu.

hipertenzija panasonic

Brzo, povoljno i precizno: Panasonic merenje na zglobu

Merenje krvnog pritiska na članku ruke je pre svega brzo i jednostavno, a inovativna Panasonic tehnologija garantuje Vam preciznost, što je i zaključeno testom Stiftung Warentest. Aparat za merenje krvnog pritiska Panasonic BW10 proglašen je pobednikom, a Panasonic EW3006 drugim najboljim aparatom za merenje krvnog pritiska. Svi Panasonic aparati za merenje krvnog pritiska su klinički provereni.

Imajte Vaše zdravlje u vidu

Hipertenzija je društvena bolest broj jedan

Hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti našeg doba. Svaki sedmi čovek na svetu boluje od hipertenzije. Varijacije u krvnom pritisku obično nisu razlog zabrinutosti jer se krvni pritisak prilagođava našem životu – sportskim naporima, stresu na poslu, promenama raspoloženja. Međutim, kada je krvni pritisak stalno povišen (> 140/90 mmHg) postji i povećani rizik od srčanog, moždanog udara, kao i mnogih drugih opasnosti po zdravlje. Zato je neophodno da krvni pritisak redovno proveravamo.

Krvni pritsak Normalan Prehipertenzija Hipertenzija
Sistolni < 120mmHg < 130-139 > 140
Dijastolni 80 85-89 > 90

Svakodnevno merenje pruža Vam sigurnost

Merenje krvnog pritiska prilikom posete lekaru pruža uvid u trenutno stanje Vašeg krvnog pritiska. Ono često biva neprecizno usled uzbuđenja i napetosti. Da bi ste imali pravi uvid u Vaše stanje i održavali krvni pritisak pod kontrolom, važno je da krvni pritisak redovno merite i kod kuće. Tek kada proveravate krvni pritisak svaki dan, možete pratiti kako Vaš životni stil utiče na vrednosti Vašeg krvnog pritiska. Redovna provera krvnog pritiska neophodna je i usled bolesti. Panasonic aparati podržavaju redovno merenje tehnologijom alarma za podsećanje. Aparat za merenje krvnog pritiska Panasonic EW-BU75 ima ugrađen alarm koji će Vas redovno obaveštavati da je vreme za ponovnu proveru Vašeg krvnog pritiska. Takođe, ovaj aparat ima i visoki kapacitet memorije, memoriše čak do 540 merenja, što Vam omogućava da u svako doba imate uvid u rezultate Vaših merenja.

Pazite na promene Vašeg krvnog pritiska

Pored blagovremene provere, u otkrivanju hipertenzije veoma je važno brzo i na vreme uvideti promene u krvnom pritisku. Svi Panasonic aparati za merenje krvnog pritiska sadrže automatsko upozorenje na hipertenziju. Ako krvni pritisak pređe graničnu vrednost visokog pritiska od 140/90 mmHg, vrednosti pritiska će zatreptati na ekranu. Međutim, kako biste prepoznali faktore rizika, morate pratiti Vaš krvni pritisak u dužem vremenskom periodu. Zato Vam preporučujemo Panasonic EW-BU75! Ovaj aparat ima ugrađen softver koji će Vam pružiti uvid u Vaš krvni pritisak u toku dužeg vremenskog perioda, tako ćete na vreme prepoznati faktore rizika od bolesti. Obavezno obavestite svog lekara na eventualne nepravilnosti! Uz Panasonic karton za merenje krvnog pritiska lako možete da napišete i proverite svoje vrednosti.

Saveti za pravilno i precizno merenje krvnog pritiska

Kako biste dobili precizne rezultate, preporučujemo sledeće:

 • ne pijte, ne jedite i ne pušite najmanje pola sata pre merenja
 • opustite se 5 minuta pre merenja
 • proverite da li je manžetna adekvatne veličine, da li je pravilno nameštena i da li je u nivou srca
 • pritisak merite u sedećem položaju
 • nemojte se pomerati, niti pričati prilikom merenja
 • između dva merenja napravite pauzu 4-5 minuta
 • uvek merite u isto vreme i na istoj ruci

Saveti za regulaciju hipertenzije

Poštujte nekoliko osnovnih pravila koja će Vam trajno pomoći da Vaš krvni pritisak držite pod kontrolom:

 • Krećite se redovno.
 • Pazite na kilažu.
 • Umereno uživajte u alkoholu, kafi i čaju.
 • Ostavite cigarete.
 • Smanjite unos soli.
 • Izbegavajte stres.

Da li je Vaš puls regularan?

Srce pumpa krv kroz telo i na taj način dovodi kiseonik i hranljive materije. Ako srce ima pravilan puls, cirkulacija ostaje nenarušena. Važno je da redovno proveravate ovaj kardiovaskularni sistem tako što ćete proveravati puls. Kada je puls nepravilan, intervali između otkucaja srca su različiti. Panasonic aparati za merenje krvnog pritiska imaju ugrađen i indikator upozorenja za puls i poremećaje srčanog ritma. Panasonic BU15 je aparat uz pomoć kojeg ćete lako registrovati srčanu aritmiju.

hipertenzija merenje pritiska
merac krvnog pritiska

Pazite na jutarnju hipertenziju

Krvni pritisak je tesno povezan sa dnevnim ritmom tela. Visok krvni pritisak pred spavanje i u toku noći može biti veoma opasan. Osobe koje imaju povišen pritisak u toku noći, imaju i dva puta veći rizik od srčanog udara. Aparat za merenje krvnog pritiska Panasonic EW-BU75 prepoznaje opasnu “jutarnju hipertenziju”, blagovremeno je otkriva i time umanjuje rizik od šloga ili srčanog udara, koji se uglavnom dešavaju u ranim jutarnjim satima.

Zakoračite u svet Panasonic zdravlja

aparat za merenje krvnog pritiska

Izaberite pravi aparat!
Nudimo aparate za merenje krvnog pritiska za svačiji ukus. Potreban Vam je aparat koji je jednostavan? Želite da proverite srčanu aritmiju? Želite da redovno pratite rezultate merenja? Pogledajte našu ponudu i izaberite savršen aparat za merenje krvnog pritiska.

Pogledajte ponudu
Informacije o kupovini

redovno merenje krvnog pritiska

Karton merenja krvnog pritiska
Uz pomoć kartona za merenje krvnog pritiska možete redovno beležiti izmerene vrednosti krvnog pritiska i pulsa, kao i vreme i datum merenja, kako bi promene uočili na vreme. Svaki kupac dobija i karton merenja.